Dues persones van morir i unes altres 49 van resultar ferides, tres d'elles greus, en col·lisionar ahir a la matinada un autobús de passatgers amb un camió al terme municipal de Montoro, a Còrdova.

Els morts en l'accident van ser els dos conductors de l'autobús sinistrat de 57 i 51 anys d'edat. Dels 49 ferits, 46 d'ells, inclosos els 3 greus, van ser traslladats a l'Hospital Reina Sofia de Còrdova, mentre que uns altres tres de caràcter lleu van ser evacuats a l'Hospital del Alto Guadalquivir de Andújar (Jaén), segons va precisar en una nota la Junta d'Andalusia.

El conductor del camió implicat en la col·lisió, un home del que no es van facilitar dades, va resultar il·lès i va donar negatiu en el test d'alcoholèmia.

El sinistre es va produir minuts abans de les 3.00 de la matinada de diumenge al quilòmetre 361 de l'autovia A-4, al terme de Montoro, quan l'autobus que realitzava la línia entre Madrid i Algesires va xocar amb un camió estacionat per una avaria.

A l'autobús hi viatjaven passatgers de nou nacionalitats diferents, entre ells 31 d'origen marroquí, 16 espanyols, un colombià, un equatorià i un nord-americà, segons va informar la Junta d'Andalusia.

Entre el passatge també hi havia diversos menors, que van resultar il·lesos i romanen a l'hospital cordovès tot esperant l'evolució dels seus familiars.

Segons la Junta, minuts abans de les 03.00 hores de la matinada el servei 112 va rebre una primera trucada d'un particular que alertava d'un camió avariat al quilòmetre 361 de la A-4 sentit Madrid i instants després nous avisos a emergències van informar de la col·lisió d'un autobús de passatgers contra aquest vehicle.

El centre coordinador va mobilitzar la Guàrdia Civil, els Bombers de Montoro, la Policia Local i el servei de manteniment de carreteres i sanitaris.

Segons la nota, la delegada del Govern de la Junta a Còrdova, Rafaela Crespín Rubio, va lamentar la mort dels dos conductors de l'autobús i va traslladar en nom de la Junta el seu "més sentit condol a les seves famílies i amics", alhora que va manifestar el seu interès pels ferits i familiars de morts i afectats.

Pel que fa a l'equipatge dels passatgers, la Guàrdia Civil el va traslladar a un centre de manteniment de carreteres, on els recollirà la companyia propietària de l'autobús accidentat, que es farà càrrec també dels desplaçaments dels afectats que rebin l'alta mèdica. L'empresa també va desplaçar a l'hospital Reina Sofia una persona per assistir en tot el necessari als seus usuaris.