La Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) acollirà en el seu centre de Gran Canària la dona congolesa que va ser rescatada diumenge a la nit a 120 quilòmetres de l'illa en un pastera en què viatjava juntament amb els seus tres fills, per analitzar si pot ser beneficiària de protecció internacional.

La dona va arribar al port d'Arguineguín juntament amb els tres menors (dos nens de cinc i dos anys i una nena de 10 mesos), juntament amb els altres 53 ocupants de la pastera, que havia salpat de la costa del Sàhara Occidental la nit de dissabte a diumenge.

"És una situació excepcional", va admetre el coordinador de CEAR a Canàries, Juan Carlos Lorenzo, que té coneixement de pocs casos com el protagonitzat per aquesta ciutadana de la República Democràtica del Congo, que s'ha arriscat a embarcar en una pastera a l'Atlàntic amb tres nens molt petits.

Lorenzo va insistir que es tracta d'un cas "gens habitual" perquè "el normal és que aquestes persones vinguin soles, de vegades embarassades i en ocasions amb un nen, no amb tres".