Carmena multa associacions per un acte de l'Orgull Gai en el qual hi era

L'ajuntament de Madrid ha sancionat els organitzadors amb 12.400 euros per superar el soroll permès

07.06.2016 | 07:21

L'Ajuntament de Madrid encapçalat per l'alcaldessa, Manuela Carmena, ha multat amb 12.400 euros a les associacions del col·lectiu LGTB que van convocar la manifestació de l'Orgull Gai de 2015 per sobrepassar els nivells de soroll permesos a l'escenari on es va celebrar el final de la manifestació, on hi era la pròpia alcaldessa
Així ho van assenyalar en una nota de premsa la associacions Felgtb (Federació estatal de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) i Cogam (Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Madrid), responsables de la celebració de la manifestació i l'esmentat escenari.
"El fet que es multi un escenari d'una manifestació és un fet inaudit a Espanya que atempta directament contra drets fonamentals com la llibertat d'expressió o el dret a reunió", va assegurar el president de Cogam, Jesús Grande.
Les associacions van explicar que el motiu de la multa és l'incompliment de l'ordenança de soroll de l'Ajuntament de Madrid (vigent des de l'any 2011) per excés de decibels a l'escenari, situat a la plaça de Colón.
Felgtb i Cogam hauran de pagar 12.400 euros després que l'Ajuntament els notifiqués el passat 2 de juny que no havia admès el recurs presentat per les dues entitats, que han exigit la modificació de la normativa per garantir la celebració d'esdeveniments com l'Orgull Gai de Madrid perquè entenen que les normes "han de fer-se per adequar una realitat social" a la legalitat.
"No podem silenciar un esdeveniment en el qual participen centenars de milers de persones de tot el món i que tanta riquesa econòmica i social deixa a Madrid, per tant, l'Ajuntament ha de valorar adaptar la normativa vigent en matèria de so per a grans esdeveniments", va apuntar el president de Cogam.
En aquest punt, van fer una crida a l'Ajuntament de Madrid perquè faci "tot el que estigui al seu abast" per garantir que la manifestació estatal de l'Orgull Gai d'aquest any, prevista per al 2 de juliol, "no estigui en perill".
El grup municipal del PSOE-M a l'Ajuntament de Madrid va demanar al Govern municipal que busqui una fórmula per retirar la multa de 12.400 euros imposada als organitzadors de la manifestació de l'Orgull Gai de 2015 per sobrepassar els nivells de soroll permesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern
Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

El debat d'investidura començarà aquest dimecres i acabarà previsiblement dissabte

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

Un nou document del Sant Ofici de l'Església catòlica no accepta tampoc que es divideixin entre...

Comença sense incidents el trasllat dels refugiats de Calais

Comença sense incidents el trasllat dels refugiats de Calais

La Guàrdia Costanera italiana recupera 16 cadàvers d'immigrants en el rescat de 21 pasteres

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

L´opció sensata és ser un mateix

En aquests dies difícils per a la gran família socialista, davant la disjuntiva d'afavorir o...

Enllaços recomanats: Premis cinema