L'Ajuntament de Madrid encapçalat per l'alcaldessa, Manuela Carmena, ha multat amb 12.400 euros a les associacions del col·lectiu LGTB que van convocar la manifestació de l'Orgull Gai de 2015 per sobrepassar els nivells de soroll permesos a l'escenari on es va celebrar el final de la manifestació, on hi era la pròpia alcaldessa

Així ho van assenyalar en una nota de premsa la associacions Felgtb (Federació estatal de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) i Cogam (Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Madrid), responsables de la celebració de la manifestació i l'esmentat escenari.

"El fet que es multi un escenari d'una manifestació és un fet inaudit a Espanya que atempta directament contra drets fonamentals com la llibertat d'expressió o el dret a reunió", va assegurar el president de Cogam, Jesús Grande.

Les associacions van explicar que el motiu de la multa és l'incompliment de l'ordenança de soroll de l'Ajuntament de Madrid (vigent des de l'any 2011) per excés de decibels a l'escenari, situat a la plaça de Colón.

Felgtb i Cogam hauran de pagar 12.400 euros després que l'Ajuntament els notifiqués el passat 2 de juny que no havia admès el recurs presentat per les dues entitats, que han exigit la modificació de la normativa per garantir la celebració d'esdeveniments com l'Orgull Gai de Madrid perquè entenen que les normes "han de fer-se per adequar una realitat social" a la legalitat.

"No podem silenciar un esdeveniment en el qual participen centenars de milers de persones de tot el món i que tanta riquesa econòmica i social deixa a Madrid, per tant, l'Ajuntament ha de valorar adaptar la normativa vigent en matèria de so per a grans esdeveniments", va apuntar el president de Cogam.

En aquest punt, van fer una crida a l'Ajuntament de Madrid perquè faci "tot el que estigui al seu abast" per garantir que la manifestació estatal de l'Orgull Gai d'aquest any, prevista per al 2 de juliol, "no estigui en perill".

El grup municipal del PSOE-M a l'Ajuntament de Madrid va demanar al Govern municipal que busqui una fórmula per retirar la multa de 12.400 euros imposada als organitzadors de la manifestació de l'Orgull Gai de 2015 per sobrepassar els nivells de soroll permesos.