Alejandro Fernández, el jove granadí de 24 anys condemnat a sis anys de presó per pagar 79 euros amb una targeta falsa, entrarà aquesta tarda voluntàriament a la presó d'Albolote un cop esgotades les vies per evitar l'ingrés, que incloïen una petició d'indult que de moment ha estat denegada pel Govern.

Fernández ha declarat a Efe estar "resignat" davant la situació però ha mantingut que seguirà "lluitant des de dins" perquè se li reconegui que és una persona "rehabilitada" que ha refet la seva vida.

Ha lamentat que tant la Fiscalia com l'Audiència Nacional hagin emès informes desfavorables a la concessió de l'indult tractant-se ell d'una persona que ha reiniciat la seva vida amb una feina estable i que es veu ara en la tessitura d'entrar a la presó.

"Vull que aquest cas serveixi d'exemple, que tot i que jo pagui amb les conseqüències, que serveixi per canviar el que calgui canviar en la justícia", ha assenyalat.

Per la seva banda, el seu advocat, Javier Gómez Rosales, ha indicat a Efe que Alexandre entrarà aquesta tarda a la presó de forma voluntària després que no hagi fructificat cap dels intents per aconseguir l'indult.

Segons ha explicat, abans de concedir-lo, el Ministeri de Justícia demana informes al ministeri fiscal ia la Audiència Nacional que "no són vinculants" i que en aquest cas han estat desfavorables.

El Govern li va negar l'indult

El lletrat critica que en aquests informes ni la Fiscalia ni l'Audiència entrin a analitzar el cas d'Alejandro, sinó que "es limiten a tenir en compte la naturalesa del delicte", que al seu judici no revesteix tanta gravetat com perquè se li denegui .

Aquests informes desfavorables van ser emesos el 23 de setembre de 2015, però a ell no li van ser comunicat fins ahir a la nit, segons l'advocat, que recrimina també que no li hagin donat trasllat oficial de la negativa del Govern a concedir l'indult al seu client ni de els motius que han portat l'Executiu a prendre aquesta decisió.

Ha estat a última hora d'aquest matí quan des dels jutjats han informat al seu client que pot recollir la comunicació oficial que li ha estat denegat l'indult, ha explicat.

L'advocat, que ha anunciat la seva intenció d'interposar demà un recurs posant de manifest la "falta d'informació", diu que seguirà remenant el cas perquè Alejandro surti "el més aviat possible de la presó".

El lletrat va presentar recentment un recurs a l'Audiència Nacional per demanar que se suspengués l'execució de la pena fins que es resolgués l'indult que va sol·licitar el 7 de maig de 2015 al Govern, que ja ha comunicat la seva negativa a concedir-lo basant-se en els informes negatius que obren en la causa.

El jove va ser condemnat per un delicte de tinença de targetes de crèdit o dèbit destinades al seu trànsit a quatre anys de presó, i un altre més per estafa