La petició de presó presentada contra quatre dirigents del Partit del Moviment Democràtic Brasiler (PMDB) del president interí, Michel Temer, li va donar un altre gir de 180 graus a la virulenta i incerta crisi del país. La sol·licitud de captura va ser presentada per la Fiscalia contra el president del Senat, Renan Calheiros; l'exmandatari José Sarney; el president suspès de la cambra baixa, Eduardo Cunha, i l'exministre de Planificació del Govern interí Romero Jucá.

La crisi arriba així a una magnitud tan important que el Brasil té avui una presidenta suspesa de les seves funcions, un vicepresident elevat per això a mandatari interí però amb el seu partit sota sospita i tota la línia de successió compromesa, ja que darrere de Temer hi ha, respectivament, els presidents de la cambra baixa i del Senat.

Les peticions de presó estan des de la setmana passada en mans del jutge Teori Zavascki, un dels onze membres del Suprem i que encara no ha decidit sobre l'assumpte, però la informació només es va filtrar ahir, quan va ser obtinguda pel diari O Globo.

La Fiscalia va sustentar aquesta sol·licitud en la sospita que els quatre dirigents del PMDB, tots molt propers a Temer, van intentar algunes maniobres per obstruir l'acció de la justícia en les investigacions sobre les corrupteles a l'estatal Petrobras.

Temer està en el poder des del passat 12 de maig, quan va assumir el càrrec després de la suspensió de la mandatària Dilma Rousseff, que respon a un judici polític que pot portar a la seva destitució. Des de llavors, ha destituït dos dels seus ministres, un d'ells el mateix Jucá, per indicis que també haurien intentat impedir el treball dels tribunals.