El secretari general del PSOE i candidat a la Presidència del Govern, Pedro Sánchez, va confessar que en la segona votació d'investidura es va preguntar "si valia la pena continuar intentant aquest govern del canvi" després de no haver aconseguit arribar a un acord amb Podem. Preguntat sobre si sotmetria de nou a un referèndum entre la militància els possibles pactes després dels comicis, va assegurar que "tornaria a fer-ho".

Davant les noves eleccions del 26 de juny, va defensar que "el canvi, no és que sigui necessari, és que és urgent", encara que va puntualitzar que "no es tracta de canviar per canviar, sinó d'articular un govern que emprengui un camí de reformes".

Per part seva, Mariano Rajoy va prometre que farà una campanya electoral "amb molta pedagogia" per intentar aconseguir el major nombre de suports el 26 de juny, i amb aquest objectiu també ha dissenyat el PP una ruta per al seu líder centrada en les províncies amb més possibilitat de sumar nous escons.

El president del Govern en funcions es va reunir, al terrat d'un edifici del centre de Madrid, amb els integrants de la candidatura del PP per aquesta circumscripció, que ell encapçala, i de la qual formen part, entre d'altres, la vicepresidenta de l'Executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, i els ministres Isabel García Tejerina i Cristóbal Montoro. En una breu intervenció, Rajoy va explicar que tant ell com el seu partit es bolcaran en "fer pedagogia" de les seves decisions per contrastar com estava Espanya fa quatre anys i quina és la seva situació actual.

El cap de llista de Ciutadans per Barcelona, Juan Carlos Girauta, la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, i el portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, van presentar l'eslògan "propi" de la campanya de la formació taronja a Catalunya, "Un president català per canviar Espanya", en què reivindicaran la seva catalanitat, amb un partit nascut a Barcelona i un candidat a la presidència del Govern, Albert Rivera, també català.

Ciutadans s'ha posat com a objectiu rescatar les classes mitjanes, "destruïdes" durant la crisi, i per això s'ha compromès a abaixar l'IRPF el 2018 una mitjana d'un 3% i a crear 2,5 milions de llocs de treball, unes propostes "viables" sense entrar en el joc de la "telebotiga" com ha fet el PP.

El Partit Comunista d'Espanya (PCE), integrat a Izquierda Unida, va reivindicar la seva ideologia comunista davant de l'"espai socialdemòcrata" que pretén ocupar Podem, partit que en les properes eleccions generals concorrerà en coalició amb IU sota la candidatura d'Units Podem.