Els Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) van mostrar les seves discrepàncies respecte les consideracions efectuades per diversos pèrits de l'Agència Tributària (AEAT) respecte la infanta Cristina, en manifestar que aquesta sí podria haver cooperat en els delictes fiscals imputats al seu marit, Iñaki Urdangarin, en els anys 2007 i 2008. En un comunicat, Gestha va assenyalar no compartir les declaracions dels pèrits perquè considera "difícil" entendre el paper exercit per l'exduquesa en la societat que comparteix al 50 per cent amb el seu marit, Aizoon, en la qual, "estant en règim de separació de béns, participa com a propietària del 50 per cent d'un capital de només 3.000 euros, quan el seu marit podria haver constituït una societat limitada unipersonal".

Després que una de les pèrits rebutgès atribuir frau fiscal així com qualsevol altra actuació irregular a la Infanta pel fet de ser sòcia d'Aizoon -empresa que hauria utilitzat Urdangarin per defraudar 337.138 euros el 2007 i 2008-, des de Gestha van destacar que l'eventual responsabilitat penal de Cristina de Borbó "no s'ha vist disminuïda per allò manifestat pels pèrits en el procés".

Així, una inspectora d'Hisenda que va declarar com a pèrit va destacar que "l'Agència Tributària no ha canviat de criteri" durant la investigació de la causa per protegir la infanta Cristina, a la qual hauria inspeccionat en cas de trobar indicis per fer-ho.

La funcionària, que va ser la responsable de la primera inspecció que va posar de manifest presumptes delictes fiscals d'Urdangarin i Diego Torres, va aprofitar la seva intervenció en el judici per rebatre posicions del jutge instructor, José Castro, i de l'Audiència de Palma respecte suposades modificacions de postura de l'Agència Tributària.

Quan la presidenta del tribunal, Samantha Romero, va explicar a la pèrit que no calia que s'estengués en les seves justificacions, el fiscal Pedro Horrach va assenyalar que l'acusació contra la germana del Rei, que sosté en solitari Manos Limpias, que exerceix l'acció popular, està emparada en aquest suposat canvi de criteri d'Hisenda al·ludit en diverses resolucions judicials. "De manera directa o indirecta, s'imputa a l'Agència Tributària haver canviat de criteri per salvar Cristina de Borbó", va incidir el fiscal Horrach.

Despeses personals

Una altra inspectora va explicar que en analitzar Aizoon va detectar que la seva plantilla de treballadors no existia i que les seves despeses eren personals i familiars. Urdangarin està acusat de dos presumptes delictes fiscals en l'IRPF de 2007 i 2008 per uns ingressos que formalment van ser declarats per Aizoon, quan es tractava de tasques d'assessoria per a les quals va ser contractat ell i no la societat, va assenyalar la inspectora. Hisenda va concloure que els mitjans humans d'Aizoon "no existeixen" i la seva plantilla no era adequada per a prestar assessorament a empreses en estar formada per quatre empleats de la llar, una estudiant, un assistent, un assessor que treballava per a una altra persona, dos empleats a qui ningú havia vist, un noi dels encàrrecs i una infermera.