La plataforma veneçolana Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) va assegurar que el Poder Electoral va determinar la validesa de més d'1,3 milions de signatures dels 1,8 milions que va presentar l'oposició com a requisit per sol·licitar un referèndum revocatori del mandat del president Nicolás Maduro.

"Segons la informació de la que disposem, tindríem més de 1.300.000 signatures declarades aptes, vàlides. Com vostès saben, el Consell Nacional Electoral (CNE) només demana 195.321, per això els diem amb absoluta propietat que tenim sis vegades més signatures de les necessàries", va explicar el secretari executiu de la MUD, Jesús Torrealba.

L'aliança opositora va assegurar que entre els dies 15 i 22 de juny hauria de realitzar-se el procés de validació de les signatures de les persones que donen suport al referèndum per revocar el mandat del president.

Per altra banda, l'expresident del Govern José María Aznar va transmetre a Lilian Tintori, esposa de l'opositor veneçolà Leopoldo López, el seu suport "a la causa de l'oposició democràtica" del país i, principalment, a l'"activació del procés" perquè Nicolás Maduro sigui revocat abans que finalitzi l'any. Tots dos van mantenir una reunió en què Aznar va reclamar novament "el necessari alliberament" dels presos polítics a Veneçuela.

Paral·lelament, el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, també es va reunir amb Tintori i li va transmtre la solidaritat del Govern amb la situació del país i el seu desig que hi hagi un "ràpid alliberament dels presos polítics". "El Govern d'Espanya sempre ha apostat pel diàleg efectiu entre els veneçolans", va afegir.