L'ultradretà Partit Liberal d'Àustria (FPÖ) va impugnar el resultat de les eleccions presidencials del 22 de maig argumentant que hi va haver "innombrables irregularitats" en un procés en el qual el seu candidat va perdre per només 30.000 vots davant del progressista Alexander Van der Bellen.

"No som mals perdedors. Aquí es tracta dels fonaments de la democràcia, que han de quedar garantits", va explicar el cap del partit, Heinz-Christian Strache. Segons Strache, sense aquestes irregularitats i errors, l'aspirant de la seva formació, Norbert Hofer, "podria haver estat president". El líder ultra va afegir que, en cas que el Tribunal Constitucional accepti la sol·licitud d'impugnació, està per veure si el resultat serà una repetició parcial o total de les eleccions.

El FPÖ centra les seves acusacions d'irregularitat en el recompte del vot per correu, que va donar finalment la victòria a Van der Bellen amb només 30.863 vots d'avantatge, només el 0,6% del total de paperetes escrutades.

Hofer va guanyar el recompte del vot en urna amb un estret 51,9%, però el resultat va girar a favor del seu oponent progressista en afegir-se al dia següent el vot per correu (un 14% del total del cens) fins a quedar en el resultat final del 50,3% a favor de Van der Bellen.

El FPÖ afirma que molts d'aquests sobres es van obrir abans d'hora o van ser comptats per personal no autoritzat. En el seu escrit d'impugnació, de 150 pàgines, el partit ultranacionalista parla també del fet que han detectat indicis que menors de 16 anys, l'edat mínima per votar, o fins i tot persones sense nacionalitat austríaca van acabar participant en les eleccions.

Dieter Böhmdorfer, antic ministre de Finances i assessor jurídic del FPÖ, va afirmar en presentar la impugnació que aquestes irregularitats són només "la punta de l'iceberg" i que no poden fer públic tot el contingut de la seva sol·licitud d'anul·lació de les eleccions per no entorpir la investigació. Strache, per la seva banda, no va voler acusar ningú d'haver comès aquestes irregularitats amb intenció.