El president del Govern, Mariano Rajoy, va considerar les dades del CIS com un "estímul" per seguir treballant durant la campanya electoral en situar els populars com els guanyadors de les properes eleccions. El cap de l'Executiu en funcions va recalcar que el que més li importa d'aquest sondeig és que el PP és la primera força política i això representa un esperó per seguir treballant.

Va explicar, a més, que Espanya ha superat "el pitjor", però que encara queda fer una gran part de la tasca i el PP vol representar a "aquesta Espanya moderada, responsable i que creu que el gran objectiu ha de ser la creació d'ocupació i uns bons serveis socials".

Per l'altra banda, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, no va voler parlar sobre els resultats de l'enquesta, la qual situa per primera vegada a la història els socialistes com a tercera força. Sánchez va demanar a l'acte d'obertura de campanya celebrat a Madrid a la plaça Pedro Zerolo "no parlar de les enquestes, ni de les butaques", sinó centrar la campanya en les propostes amb les quals el PSOE vol transformar el país com va fer el 1982 i 2004.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar ahir que se li fa "estrany" imaginar als seus dos gossos en el Palau de la Moncloa si aconsegueix ser el president del Govern després de les eleccions del 26 de juny. Aquesta va ser la confessió d'Iglesias en una entrevista a Onda Cero on va assegurar que les dues opcions que s'estan debatent la victòria són el PP i Units Podem.

Va afegir que entre aquestes dues opcions per arribar al Palau de la Moncloa, el PSOE serà "l'àrbitre". Segons va manifestar Iglesias, si la seva candidatura obté més vots que la del candidat socialista, Pedro Sánchez, el trucaria la mateixa nit electoral del 26 de juny per demanar-li que s'aliï amb ell per aconseguir "un Govern progressista", i va exposar que si queda per darrere del PSOE, farà el mateix.

El president de Ciutadans i candidat a la presidència del Govern, Albert Rivera, va assegurar ahir que les dades del sondeig demostren que aquesta formació "es consolida en un espai de centre polític". Va assenyalar, a més, que el suport a Ciutadans aconsegueix el 14,6 % amb més de 3,5 milions de vots, una cosa que "no existia abans a Espanya, on només hi havia vermells o blaus i extrems".

A Catalunya, la candidata del PSC a les generals, Mertixell Batet, va defensar un "acte a la barcelonina" amb Units Podem després del 26-J, mentre que Xavier Domènech d'En Comú Podem va admetre que l'enquesta del CIS "no és bona notícia", ja que "el somni no és fer el sorpasso al PSOE, sinó fer fora el PP".

Si bé Gabriel Rufián va considerar una "bona notícia" el resultat que apunta Units Podem, va recordar a la formació de Pablo Iglesias que "no pot obviar que el PP bloquejarà qualsevol possibilitat de canvi, o bé la seva marca blanca C's o el PSOE de Sánchez, Díaz, Guerra o Ibarra".

Homs, que va coincidir que els independentistes han de seguir endavant amb el procés independentista més enllà del que passi al Congrés, va reconèixer a la ironia en "felicitar Podem per la seva estratègia partidista de desbancar el PSOE, però el que lamento -va dir- és a quin preu".

El ministre d'Interior i candidat del PP, Jorge Fernández Díaz, va mostrar de la seva banda la seva preocupació pel creixement d'Units Podem.