El delegat de l'empresa pública Agua de las Cuencas Mediterráneas (Acuamed) a València, Pablo Martín, podria haver valorat "la possibilitat d'abocar" aigua contaminada del pantà del Flix al riu Ebre, segons un informe de la UCO de la Guàrdia Civil sobre les punxades telefòniques en aquesta causa. "Paral·lelament a la investigació dels fets denunciats, s'ha observat com Pablo Martín podria estar valorant la possibilitat d'abocar l'aigua contaminada al riu Ebre, tot i els informes de contaminació dels que tenia coneixement, però es desconeix l'abast de l'esmentada actuació quant al seu impacte mediambiental", conclou la UCO en aquest informe.

La Guàrdia Civil ho dedueix d'una conversa en la qual Martín parla amb l'enginyer de FCC David José Blanca sobre el nivell de PH al pantà de Flix i sobre les possibilitats de descontaminació. El jutge Eloy Velasco investiga, entre d'altres, el contracte d'Acuamed amb FCC per descontaminar aquest pantà.

A l'inici de la xerrada intervinguda, el delegat d'Acuamed li comenta a Blanca quina sensació li fa l'assumpte del PH, "que és molt senzillet de depurar, no?", el sondeja. L'enginyer li explica que en una bassa "és facilet", però "el tema és si en un milió i escaig de metres cúbics, baixar en una escala logarítmica com la del PH dels 10,98 en què ja estem és relativament fàcil", fet pel qual acaba dient que "no ha de ser gaire complicat". "Fins i tot ens podríem plantejar fer àcid, fer clorídric, directament a l'embassament", proposa Martín.

Blanca li contesta llavors: "no està clar, està sobre la taula, però caldria fer-ho una mica ordenat, a través de canonades, en un punt o en un altre, però no..., sí sí és una opció, cal mirar-ho ", al qual Martín li pregunta si seria "de canonada o carregant dipòsits en embarcacions auxiliars".

"Sí és clar, nosaltres som del formigó i del ferro i això. Els químics això d'una cisterna de clorhídric (rialles) ho prefereixen fer en un punt, amb una canonada, tot controlat", ironitza l'enginyer per després afegir que "nosaltres què faríem? Com buidar una cisterna, a prendre pel cul ... llancem la cisterna de clorhídric i prou".