El virtual president del Perú, Pedro Pablo Kuczynski, va oferir la seva "millor voluntat de diàleg" després del seu triomf en els comicis presidencials de diumenge passat, els més disputats en les últimes dècades al Perú. "Prenem aquest virtual veredicte amb molta modèstia, perquè el Perú té grans reptes per davant, volem un país unit, conciliat, a punt per dialogar", va explicar Kuczynski.

Amb el 100% de les actes processades i el 99,77% comptabilitzades, Kuczynski va obtenir el 50,12% dels vots davant del 49,87% de la seva rival Keiko Fujimori, filla de l'expresident Alberto Fujimori. A la recta final de la campanya, Kuczynski, exministre d'Economia en el govern d'Alejandro Toledo (2001-2006), va aconseguir remuntar l'avantatge que donaven les enquestes durant la campanya a Keiko Fujimori.

El virtual president electe del Perú va confirmar que no concedirà una amnistia a l'expresident Alberto Fujimori, però que podria aprovar una llei, proposada pel Congrés, perquè complís la seva sentència a casa. "Si el Congrés aprova una llei genèrica perquè gent en la seva condició compleixi el final de la seva sentència a casa seva, jo la signaré", va explicar Kuczynski.

Keiko Fujimori va reconèixer la seva derrota, tot assegurant que "acceptem aquest resultat encara que hi hagi diverses actes pendents de resoldre davant el Jurat Nacional d'Eleccions". La líder de Força Popular li va desitjar "molta sort a Pedro Pablo Kuczynski i els seus aliats de campanya". "Serem una oposició responsable que pensarà sempre en el futur del nostre país, tenint com a línia matriu representar el sentiment de més de 8,5 milions de peruans que van votar" per la seva candidatura, va manifestar.