París es va convertir en l'epicentre del rebuig a la reforma laboral de l'Executiu socialista amb una gran manifestació a escala estatal que va coincidir amb la pèrdua de força de les vagues sectorials. Almenys 58 persones van ser detingudes i 29 agents i 11 manifestants van resultar ferits pels disturbis, que van ser dissolts amb gasos lacrimògens i canons d'aigua.

Prop de 600 autobusos arribats de tot França a la capital noliejats a iniciativa de set organitzacions sindicals, amb la CGT al capdavant, van voler reafirmar que es manté la pressió contra aquest text, que va iniciar dilluns la seva tramitació al Senat.

La CGT va situar en 1,3 milions el nombre de participants i la policia el va rebaixar a entre 75.000 i 80.000, en una marxa amb la qual els sindicats buscaven superar la del 31 de març, la més nombrosa fins a la data, que va reunir a tot el país 1,2 milions, segons els organitzadors, i 390.000, segons la prefectura.

La d'ahir va ser la novena gran manifestació contra aquest projecte de llei que es registra a França des de principis de març i la primera a nivell estatal convocada a París, on de nou es van produir aldarulls entre radicals i les forces de l'ordre.