L'advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca, va declarar davant del jutge que mai va consultar amb la Casa Reial l'oferta que li va fer Manos Limpias per treure la infanta del cas Nóos. "Rotundament no, la meva clienta es diu Cristina de Borbó i Grècia", va respondre contundent en la seva declaració a l'Audiència Nacional. L'advocat de la Infanta va ratificar la versió del presumpte xantatge que ja va denunciar davant la Policia el 30 de març i va explicar que ell mai es va posar en contacte amb ningú de Manos Limpias ni d'Ausbanc per tractar l'acusació de la germana del Rei en el judici de Nóos. Durant l'interrogatori, que va durar 15 minuts, va negar també haver intentat reunir-se amb el jutge instructor del Cas Nóos, José Castro, qui va comunicar a Pedraz que poc abans d'imputar la Infanta per segona vegada un advocat del despatx de Roca li va proposar una reunió en una finca de Palma de Mallorca o Barcelona.

Roca va declarar com a testimoni davant del jutge Santiago Pedraz juntament amb l'exdirector de comunicació del BBVA i exportaveu de la Casa Reial Javier Ayuso i el seu successor en aquest càrrec, Ignacio Moliner, que van denunciar les extorsions d'Ausbanc.

Els exdirectius del BBVA van denunciar els xantatges dels que van ser víctimes per part d'Ausbanc quan es van negar a seguir pagant a l'associació els convenis anuals de 260.000 euros que li abonaven perquè inserís publicitat a les seves revistes. Segons Ayuso, en el període en què va ser director de Comunicació del banc, el president d'Ausbanc, Luis Pineda, a qui va qualificar com una persona de "gran voracitat", va intentar demanar una pujada d'aquest conveni que no estava justificada ni per la difusió ni per la influència dels mitjans de l'associació. De fet, per a Ayuso, aquesta publicitat no valia ni una tercera part de les quantitats que reclamava Pineda.

Davant aquests intents d'augment en el muntant econòmic del conveni i en vista que, d'una banda, es va donar de baixa Ausbanc del registre d'associacions d'usuaris i que, d'altra, l'associació de periodistes d'informació econòmica APIE els va advertir de les activitats d'Ausbanc, Ayuso va decidir deixar de pagar a Pineda. En aquell moment, va explicar, van començar les extorsions per part d'Ausbanc, que posava en dubte a les seves revistes la solvència del banc i fins i tot feia atacs personals contra Ayuso i contra el president del banc, Francisco González.

Altres xantatges

Altres xantatges consistien en l'actuació concertada de membres d'Ausbanc per sabotejar les juntes d'accionistes del BBVA, va explicar Ayuso. En una d'elles, va dir, va intervenir l'advocada de Manos Limpias Virginia López Negrete, que va parlar de la imputació en el cas Nóos de l'exdirectiu d'aquesta fundació Antonio Ballabriga, actual director de Responsabilitat Corporativa del BBVA.

Els habituals en aquestes juntes, va explicar, eren Pineda i el director de Comunicació d'Ausbanc, Hermenegildo García, també investigat en la causa.

Moliner, que va succeir a Ayuso al capdavant de la comunicació de l'entitat i va estar en aquest càrrec fins el 2015, va ratificar davant del jutge aquestes extorsions i va explicar que quan va arribar al seu lloc Pineda va intentar contactar amb ell, però no li va agafar el telèfon.