El president de França, François Hollande, va amenaçar de prohibir les manifestacions contra la reforma laboral si aquestes amenacen la seguretat de béns i persones, després que les protestes de dimarts acabessin amb 58 detinguts i 29 policies i 11 manifestants ferits. "Si no reuneixen les condicions per protegir els béns personals o públics, i de moment no passa, es prendrà la decisió cas per cas de no autoritzar les manifestacions", va assenyalar Hollande a través del portaveu del Govern, Stéphane Le Foll.

Aquest va explicar que les condicions per autoritzar una manifestació es discuteixen entre "els organitzadors, les autoritats i els representants de l'Estat". "En un moment en què França acull l'Eurocopa de futbol i quan s'enfronta al terrorisme, no podrà haver-hi més autoritzacions de manifestacions si no es garanteix la preservació dels béns, de les persones i dels béns públics", va afegir Le Foll.

El portaveu de l'Executiu va lamentar que els disturbis no haguessin suscitat "cap condemna" per part de Philippe Martinez, líder del sindicat que lidera les protestes contra la reforma laboral del Govern socialista, la Confederació General del Treball (CGT).

Les declaracions d'Hollande van reforçar la línia marcada hores abans pel primer ministre, Manuel Valls, que havia amenaçat de prohibir l'organització de grans manifestacions a París com a conseqüència dels aldarulls de la marxa de dimarts. "No podem tenir manifestacions així a París en les properes setmanes", va assegurar Valls, denunciant també la "falta de responsabilitat" de la CGT i en particular "l'actitud ambigua del servei d'ordre", en un context marcat per la celebració fins al 10 de juliol de l'Eurocopa a França, que a més està en alerta terrorista.

Preguntat sobre si el Govern arribarà a prohibir aquest tipus de marxes, va respondre que no es pot prendre una decisió genèrica, però va avisar que "nosaltres assumirem, cas per cas, les nostres responsabilitats".

El primer ministre va explicar que en la manifestació de dimarts hi havia "de 700 a 800" manifestants violents "que volien sens dubte matar" els policies.