La supervivent de l'atemptat d'Orlando Patience Carter va explicar que l'assassí, qui havia declarat la seva lleialtat a l'Estat Islàmic, va prometre no disparar contra els negres perquè ja "han patit prou", segons The New York Times. Omar Mateen va dir a la jove: "No tinc problemes amb les persones negres... Això és sobre el meu país".

Alguns dels 30 supervivents hospitalitzats -sis d'ells en estat crític- van relatar el terror i el dolor de la major massacre viscuda als Estats Units des dels atemptats de l'11 de setembre. Els trets van començar cap a les dues de la matinada, quan 320 persones emplenaven la sala. "Al principi vaig pensar que era una pistola amb projectils de plàstic o el DJ punxant el so d'un tiroteig", va dir Carter.

Un cop fora de l'edifici, després de ser conscients del perill que vivien, Carter i una amiga, Tiara Parker, es van adonar que havien deixat enrere una companya. Van decidir tornar a buscar-la, i es van retrobar als lavabos de la discoteca. Mateen les va seguir fins allà, on va disparar una ràfega de trets que va acabar amb la vida de la seva amiga. "Estava en xoc. Vam passar d'estar passant-ho molt bé a la pitjor nit de les nostres vides en qüestió de minuts", va explicar Carter.

El pare nega que fos gai

Per part seva, Mir Seddique, pare de l'autor de la matança d'Orlando, va afirmar que coneixia el seu fill i no creu que fos homosexual, i també va destacar que no li perdona el mal que va fer a la discoteca Pulse. "Ho dubto", va respondre quan se li va preguntar si era cert que Mateen tenia tendències homosexuals com s'ha rumorejat tenint en compte testimonis d'alguns assidus a la discoteca. Mir Seddique va assenyalar també que no sabia res del que el seu fill planejava i que si ho hagués sabut l'"hagués aturat", així com va demanar perdó a les víctimes i familiars.

Les autoritats investiguen si l'autor de la matança d'Orlando tenia en el punt de mira altres objectius com un parc temàtic. La companyia Disney va rebutjar comentar les informacions que apunten que el jove de 29 anys va visitar a l'inici del mes de juny un dels seus parcs temàtics a Orlando. Un oficial vinculat a la investigació va dir al diari Orlando Sentinel que Mateen va visitar una sèrie de propietats de Disney a la zona d'Orlando des de l'abril passat. Un altre oficial va assenyalar que no està clar si en una altra visita a Disney World fa dos o tres mesos va actuar com un simple turista.

Altres mitjans diuen que la seva visita a l'inici de juny a Disney Springs, un centre comercial adjacent al parc de Disney, va coincidir amb una setmana per a la comunitat gai en aquest recinte. Mateen, casat dues vegades i pare d'un nen, "a vegades s'asseia en un racó a beure sol, i altres vegades s'emborratxava tant que era sorollós i bel·ligerant", va assenyalar al diari Orlando Sentinel Ty Smith, un client habitual de Pulse. Un altre parroquià, Kevin West, va explicar a Los Angeles Times que intercanviava missatges amb Mateen en un aplicació de cites per a homosexuals. La vídua de Mateeen va estar amb el seu marit al parc temàtic Disney World.