La Policia de Bèlgica ha difós una nota interna als seus agents en la qual adverteix d'un risc "imminent" d'atemptat terrorista, tot i que l'Òrgan de Coordinació d'Anàlisi de Amenaces (OCAM) ha considerat que aquesta informació no és suficient de moment per elevar el nivell d'alerta al país, va informar el diari La Dernière Heure.

Els responsables policials belgues encarregats de la lluita antiterrorista han enviat un missatge a tots els serveis de policia en què assegurava que un grup de combatents estrangers haurien sortit de Síria fa una setmana i mitja amb la intenció d'atemptar a Bèlgica i França, segons informava aquest mitjà i els altres diaris del Grup Sudpresse.

En aquesta alerta, estableix el diari, s'assenyala que fa una mica més d'una setmana presumptes combatents de l'Estat Islàmic procedents de Síria haurien arribat a Europa a través de Turquia i Grècia en vaixell i sense passaport.

"Aquestes persones podrien separar-se en dos grups, un aniria cap a Bèlgica i un altre cap a França, amb la finalitat de cometre atemptats en grups de dos. Sempre segons les informacions recollides, aquestes persones estarien ja en possessió de l'armament necessari i la seva acció seria imminent" , establia la nota interna policial publicada pel diari belga.

Els llocs contra els quals es tem que atemptin són un gran centre comercial de Brussel·les, un restaurant, una cadena de menjar ràpid nord-americana i una comissaria. La Dernière Heure ja havia advertit la setmana passada d'un risc d'atemptat amb motiu del mes del Ramadà.

No obstant això, la OCAM, que és el servei oficial belga encarregat per llei d'analitzar les amenaces en matèria de terrorisme i extremisme a partir de la informació i les dades que li proporcionen les agències oficials, ha decidit no elevar al màxim el nivell d'alerta per risc d'atemptat terrorista.