L'Audiència Nacional va admetre a tràmit la petició de recusar els jutges Enrique López i Concepción Espejel del judici contra la branca de la trama Gürtel a Jerez pels seus vincles amb el PP, després que ja fossin apartats de jutjar la primera època del cas Gürtel i la caixa B del PP.

El jutge instructor de l'incident de recusació, Nicolás Poveda, va acordar admetre aquesta petició feta per les acusacions populars representades pel PSOE i l'associació d'advocats Adade, així com requerir les actuacions de les altres recusacions plantejades contra els dos jutges i diversos documents a la Fundació Faes, en què López va donar conferències.

Les acusacions consideren que, tenint en compte els vincles amb el PP, aquests magistrats no són imparcials a l'hora de jutjar el presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, el seu número dos, Pablo Crespo, i set persones (cinc d'ells funcionaris) per tres contractes irregulars de l'Ajuntament de Jerez a empreses de la xarxa per 355.391 euros.

Per aquests suposats tripijocs en l'adjudicació d'esdeveniments de la fira de Fitur de 2004, la Fiscalia Anticorrupció demana 7 anys i 9 mesos de presó per a Correa, Crespo i altres dos presumptes integrants de la trama, Isabel Jordán i Javier Nombela, tots ells per delicte continuat de falsedat documental i frau a les administracions.

Per altra banda, Correa va presentar un escrit a l'Audiència Nacional en què demana la suspensió de les diligències de la peça que jutjarà els contractes de la visita del Papa a València, celebrada el 2006. Correa ha traslladat al jutge José de la Mata que "estant pendent les actuacions per al nomenament de nous professionals del torn d'ofici per a la defensa del senyor Correa, hem demanat la suspensió del termini per presentar escrit de defensa".