El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va assegurar ahir que té proves que els partits de l'oposició estan "pagant a delinqüents" perquè generin violència al país, després de les protestes i intents de saquejos que s'han registrat durant les últimes dues setmanes.

"Els partits de l'ultradreta (...) van finançar, van ultratjar, van pagar i van participar directament en els actes de violència. Se n'adonen, que els dirigents nacionals estan callats? Perquè tenim els vídeos, les fotos i els enregistraments de les persones, dels delinqüents que van contractar", va afirmar en declaracions a la cadena nacional de radio i televisió.

"La setmana passada pretenien incendiar Veneçuela, el dilluns, dimarts i dimecres, perquè hi havia l'assemblea general de l'OEA (Organització d'Estats Americans) i per posar en safata de plata a l'imperi la intervenció de Veneçuela", va assegurar Maduro.

El dirigent va afegir que l'oposició fa una "guerra" per sabotejar la distribució d'aliments i així generar violència, per la qual cosa va advertir que està estudiant quines accions s'han d'emprendre perquè els responsables d'aquest tipus d'accions siguin castigats severament i amb el màxim pes de la llei.

País en crisi

Veneçuela travessa una crisi de desproveïment de medicines i aliments des de fa dos anys, un fet que en les últimes dues setmanes s'ha traduït en protestes i intents de saquejos, després que la població passés hores esperant aliments sense tenir-hi accés.