Les candidates del Moviment 5 Estrelles (M5S) a Roma, Virginia Raggi, i Torí, Chiara Appendino, van aconseguir respectivament un 67,15% i un 54,56% de vots en els comicis locals de diumenge. Raggi es convertirà així en la primera dona al capdavant de la capital, després de derrotar el seu contrincant, Roberto Giachetti, del Partit Demòcrata (PD), que va obtenir un 32,85%.

El M5S va qualificar aquests resultats d'"històrics" després que Raggi descrivís el seu triomf com "el primer senyal del profund canvi" que està experimentant Itàlia. "El nostre deure és posar tots els romans a treballar per la ciutat, serà dur, però tenim un programa fantàstic que hem fet amb tots els ciutadans", va afegir Raggi al costat del fundador de l'M5S Beppe Grillo, que va arribar a Roma per celebrar els resultats.

La primera dona alcaldessa de la capital italiana va assegurar que treballarà per "tornar la legalitat i la transparència" a la ciutat després d'anys de "desgovern".

A Torí, Appendino va aconseguir el 54,56% dels vots i es va convertir en la gran sorpresa d'aquestes eleccions. Appendino va desbancar l'alcalde, Piero Fassino, membre històric del Partit Demòcrata, i va recuperar en aquesta segona volta els 10 punts percentuals que el candidat del centreesquerra tenia d'avantatge en el primer torn.

El primer ministre d'Itàlia, Matteo Renzi, va reconèixer la "clara" victòria del Moviment Cinc Estrelles i va demanar no dramatitzar els resultats, que no són un vot de protesta contra el seu Govern. "La franquesa em fa dir que hi ha un element nacional molt fort que emergeix de l'escrutini i és la derrota del Partit Demòcrata a gairebé tots els municipis on el M5S s'ha presentat", va admetre Renzi.