L'assaltant d'Orlando va amenaçar de posar explosius en ostatges

Omar Mateen va assegurar que en els propers dies hi hauria accions semblants a la seva

21.06.2016 | 07:26
Una dona plora sobre un improvisat altar en homenatge a les víctimes.

L'autor de la matança d'Orlando del passat 12 de juny, Omar Seddique Mateen, va amenaçar de posar explosius en quatre persones que tenia retingudes a la discoteca Pulse, segons transcripcions de les converses telefòniques que va mantenir amb la Policia.
El Buró Federal d'Investigació (FBI) va informar que, mentre algunes persones eren alliberades per un forat obert en una habitació de la discoteca en retirar un aparell d'aire condicionat, Mateen va dir a les persones que tenia retingudes que posaria "4 armilles amb bombes" a ostatges en 15 minuts. Mateen va assegurar a més a un dels negociadors que tenia una armilla com la "usada a França", en referència a les armilles explosives que portaven els terroristes que van atemptar el 13 de novembre de 2015 a París, on van morir 130 persones i hi va haver centenars de ferits.
Aquestes referències als explosius van ser les que van portar la policia a entrar al local nocturn pel temor que augmentés el nombre de morts, que va quedar en cinquanta, inclòs el mateix Mateen, encara que finalment no es va trobar cap artefacte a l'interior de la discoteca.
Durant les seves converses amb la policia, el responsable de la pitjor massacre per arma de foc als Estats Units es va identificar com a "soldat islàmic" i va jurar lleialtat al grup terrorista Estat Islàmic (EI). No obstant això, l'agent especial de l'FBI Ron Hopper va explicar que ara mateix no hi ha "cap indici que Mateen estigués relacionat amb grups terroristes islàmics". Mateen va entrar a la discoteca d'ambient gai amb un fusell d'assalt i una pistola i va matar 49 persones en una acció en què van resultar ferides altres 53, quatre d'elles encara en estat crític.
Les tres converses entre els negociadors de la Policia d'Orlando i l'autor de la massacre van durar en total 28 minuts, tot i que les autoritats van intentar posar-se en contacte amb ell posteriorment, sense èxit. Durant aquestes negociacions telefòniques, l'assassí va assegurar que en els proper dies es registrarien "més accions", encara que les autoritats han afirmat que no hi ha indicis sobre això.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema