La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària van detenir a diverses localitats de Sevilla nou persones com a integrants d'una organització criminal dedicada al frau massiu d'IVA i al blanqueig de capitals en la compravenda d'hidrocarburs, que podria arribar als 11 milions d'euros. La intervenció policial, anomenada Operació REAT, continua oberta i en ella han participat la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i la Delegació Especial d'Andalusia de l'Agència Tributària, en coordinació amb l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF). En el marc de l'operació es van desenvolupar escorcolls amb la presència d'algun dels detinguts.

Les investigacions es van iniciar l'any 2015 a través de la Fiscalia de Sevilla i en el seu desenvolupament s'hauria constatat l'existència de diverses estructures criminals organitzades dedicades a defraudar l'IVA d'importants quantitats d'hidrocarburs, calculant-se en un total de 75 milions de litres, des del 2014.

Aquesta pràctica fraudulenta permetia que l'organització pogués col·locar tot el producte que adquiria gràcies al marge en el preu final que li proporcionava la pròpia conducta delictiva, i que posteriorment comercialitzava amb gasolineres repartides per tot el territori estatal. Aquesta pràctica il·lícita originava una distorsió del mercat, incorrent en competència deslleial.

Segons les investigacions practicades fins al moment, l'organització criminal tindria capacitat de posar en marxa processos de blanqueig de capitals i s'ha detectat el rentat d'actius d'aquestes estructures il·lícites en quanties milionàries. Els canals de blanqueig es conformarien a través d'una arquitectura societària paral·lela.