L'enfrontament entre mestres mexicans i forces de seguretat va provocar al meridional estat d'Oaxaca una de les jornades més violentes de les últimes setmanes en la lluita contra la reforma educativa, amb un saldo que les autoritats fixen en sis morts i més de cent ferits. Els bloquejos de carreteres i les agressions amb pedres, gasos lacrimògens i fins i tot armes de foc van ser una constant en les protestes que van encapçalar els mestres de la Secció 22 de la Coordinadora Nacional de Treballadors de l'Educació (CNTE), que 800 policies van intentar contenir sense èxit.

El governador d'Oaxaca, Gabino Cué, va explicar que els enfrontaments van deixar sis morts i 53 civils lesionats. Així mateix, va afegir que hi va haver un total de 41 policies federals ferits -tres amb ferida de bala-, i 14 policies estatals amb lesions -cinc amb ferides per projectil d'arma de foc-.

Altres 21 persones van ser detingudes durant els disturbis i seran posades a disposició de la fiscalia estatal perquè aquesta determini la seva situació legal davant els fets que se'ls imputen, va corroborar el comissionat general de la Policia Federal, Enrique Galindo. Els manifestants van incendiar alguns tràilers d'empreses privades per impedir l'avanç dels policies.