El virtual candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va acomiadar el seu cap de campanya i planeja introduir cares noves en el seu equip per "unir" el partit i lluitar contra Hillary Clinton en les presidencials de novembre. "Corey Lewandowski ja no seguirà treballant per a la campanya", va anunciar en un concís comunicat Hope Hicks, una portaveu del magnat novaiorquès, al final d'una reunió de Trump i els seus estrategs electorals a les seves oficines de Manhattan.

El diari The New York Times, que va avançar en la seva edició digital l'acomiadament del cap de campanya, va esmentar entre d'altres motius les relacions "hostils" que mantenia amb molts periodistes i el malestar d'alguns membres del Comitè Nacional Republicà (RNC).

Des que Trump va anunciar fa un any la seva intenció d'arribar a la Casa Blanca, Lewandowski ha estat un dels pilars de la seva campanya, en un llarg procés de primàries que l'ha convertit en el virtual candidat republicà però que no ha estat exempt de polèmiques.

Un dels episodis més controvertits va ser al març passat, quan una reportera d'un portal conservador va acusar Lewandowski d'una suposada agressió en una roda de premsa a Florida, tot i que un mes més tard la demanda va ser desestimada per falta de proves.

"Agraïm a Corey seu gran treball i dedicació i li desitgem el millor en el futur", va afegir la portaveu de la campanya en el mateix comunicat, en què va recordar que Trump ha aconseguit "gairebé 14 milions de vots" durant les primàries. Però ara el magnat novaiorquès vol centrar-se en la segona fase de la campanya i envoltar-se de cares noves per "unir" els republicans.