La campanya per al referèndum de demà al Regne Unit es va intensificar amb intervencions del primer ministre, David Cameron, i el líder laborista, Jeremy Corbyn, i després del gir que van donar les enquestes que apunten a una eventual victòria de la permanència a la Unió Europea (UE). Cameron va assegurar que el Regne Unit «amplifica el seu poder» com a part de la UE, en un missatge a la nació en què va advocar per la permanència en el bloc comunitari.

En un discurs a les portes del número 10 de Downing Street, el seu despatx oficial, va recordar als britànics que la decisió que prenguin en la consulta del 23 de juny és «irreversible» i va instar a «no posar en risc» l'estabilitat i la seguretat del país. La intervenció personal de Cameron es va produir quan l'últim sondeig d'opinió, realitzat per la firma Survation, dóna avantatge, però per poc marge, a l'opció de la continuïtat, amb un 45% del suport davant d'un 44% favorable al Brexit. Una altra enquesta difosa hores abans per The Daily Telegraph donava la victòria a la permanència amb un 53% dels vots, davant del 46% que avalava la sortida de la UE.

La jornada va estar marcada també per la crida de Corbyn als seguidors laboristes perquè votin per quedar-se al bloc durant la seva visita a Manchester, al nord d'Anglaterra. Després de setmanes en què gairebé no s'ha escoltat el polític d'esquerres, Corbyn va demanar als votants que donin suport a la Unió en advertir que un possible triomf del Brexit pot posar en risc l'economia del Regne Unit i els drets laborals.

«Les properes hores determinaran el futur del Regne Unit», va afirmar el polític, que va entrar de ple en la campanya després d'una pausa per l'assassinat la setmana passada de la diputada laborista Jo Cox, apunyalada i tirotejada al carrer al nord de Anglaterra. «El 23 de juny afrontem una opció. Ens hi hem de quedar per protegir els llocs de treball i la prosperitat del Regne Unit que depèn del comerç a Europa? O fem un pas a un futur desconegut si sortim?», es va preguntar el líder de l'oposició.

El suport dels laboristes és vist pels favorables a la permanència com a decisiu per guanyar la consulta, donades les divisions que hi ha al Partit Conservador de Cameron, entre els que demanen quedar-se a la UE i els que donen suport al Brexit, entre ells l'exalcalde de Londres Boris Johnson.

La jornada va estar protagonitzada, a més, pel suport a la permanència del financer nord-americà d'origen hongarès George Soros i l'exjugador de futbol David Beckham. Soros va coincidir amb Cameron en què un eventual Brexit pot perjudicar l'economia i l'ocupació al Regne Unit. En un article publicat al diari The Guardian, l'influent multimilionari va assenyalar que la moneda britànica pot caure «precipitadament», almenys un 15%, però fins i tot més del 20% davant del dòlar, si es produeix el Brexit.

La «permanència» va rebre també el suport de Beckham, que va demanar votar per la UE perquè viu en un «món vibrant i connectat». L'exfutbolista va dir que el Regne Unit és «més fort» si roman en el bloc i va recordar els anys que va viure a ciutats europees com Madrid, Milà i París.