El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va assegurar que Frankfurt està preparat per fer front a l'impacte que tindria la victòria dels partidaris del Brexit en el referèndum britànic, alhora que va insistir en les seves receptes per a l'eurozona: reformes estructurals i més cooperació.

«El BCE està preparat per a totes les eventualitats posteriors al referèndum sobre la Unió Europea al Regne Unit», va assegurar Draghi durant la seva compareixença davant la comissió d'Afers Econòmics i Financers del Parlament Europeu. El banquer italià va recordar que el BCE vigila tots els «esdeveniments rellevants, legals i també polítics» per poder analitzar i preveure les seves possibles impactes a l'eurozona, per tal de gestionar els riscos que puguin sorgir dels mateixos.

«Volem estar preparats per a totes les possibilitats», va assegurar Draghi, que va posar com a exemple l'opció que el BCE proveeixi de liquiditat el Banc d'Anglaterra en cas que guanyés el «sí» a deixar la UE, tot i que no va entrar en detalls sobre quines altres cartes es reserva «en funció de cada escenari diferent».

Per part seva, la presidenta de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen, va insistir que un vot a favor de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea tindria «significatives repercussions econòmiques» per als EUA i l'economia global. En la seva compareixença semestral davant el Senat nord-americà, Yellen va assenyalar que els inversors estan nerviosos, de manera que «la tendència al risc pot canviar de manera abrupta» i elevar la ja alta volatilitat financera.

En un document paral·lel lliurat al Comitè Bancari del Senat, la Fed va destacar que atesa «la moderada vulnerabilitat financera, diversos possibles impactes externs, inclosa la decisió del Regne Unit de sortir de la UE, podrien suposar riscos per a l'estabilitat financera».