L'Estat de Florida va notificar oficialment la seva intenció de sol·licitar la pena de mort per a l'espanyol d'origen basc Pablo Ibar en la repetició del judici contra ell per l'assassinat de tres persones el 1994. El portaveu de l'Associació contra la Pena de Mort Pablo Ibar, Andrés Krakenberger, va assenyalar a Vitòria que han rebut aquesta notificació, un fet «previsible» que no obstant això els ha causat una «profunda decepció», ja que s'insisteix en una petició per a algú que té «proves patents de la seva innocència».

Krakenberger va recordar que Ibar va ser declarat culpable «erròniament» i que ha passat 16 anys al corredor de la mort. Va destacar que el Tribunal Suprem de Florida va reconèixer que les proves contra ell són «escasses» i «febles», i que per això es va anul·lar la condemna a la pena capital que va ser dictada l'any 2000.

El portaveu va censurar la «fredor» del document en el qual l'Estat de Florida notifica la seva intenció, el que segons el seu parer demostra que als EUA la pena de mort es contempla com un «tràmit», tot i ser un càstig «cruel, inhumà i degradant, que no té cabuda en el segle XXI».