Carlos Enrique Bayo, director del diari digital Público, ha apuntat avui al director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, com a "molt probable autor" de la gravació de la seva polèmica conversa amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

En declaracions a TV3 i segons un comunicat del canal autonòmic, Bayo ha comentat que en les converses gravades "queda claríssim que és ell qui està gravant", perquè sembla un "àudio selfie" en el qual De Alfonso "està parlant per a la gravació", deixant clar que "està disposat a fer qualsevol cosa per beneficiar els interessos" del ministre.

"Vam parlar amb Daniel de Alfonso abans de la publicació i va arribar a dir que ell no es menjarà el 'marró' d'haver gravat el ministre", ha explicat Bayo.

Segons Bayo, "queda clar que amb aquesta gravació s'intenta cobrir les espatlles, quan diu una i mil vegades que està complint ordres" i que "no fa res que no estigui avalat per la màxima autoritat d'Interior".

"Si hi hagués judici, ell podria justificar que complia ordres", ha argumentat Bayo, que ha assegurat que el propi De Alfonso "ha admès telefònicament" al diari digital que la gravació és seva.