El líder del partit euroescèptic i euròfob UKIP, Nigel Farage, va assegurar que els britànics que resideixen a Espanya «no s'haurien de creure la propaganda per espantar-los que estan fent servir els partidaris de la permanència», tot afegint que «als espanyols els interessa que es quedin i se segueixin gastant els seus diners». El líder del UKIP va anar encara més enllà: «Si no fos pels diners que es gasten els britànics a la Costa del Sol, el sud d'Espanya passaria terribles problemes econòmics. Així que no crec que tinguin problemes per poder quedar-se».

Farage va assenyalar que el referèndum és un desafiament entre «el poble i el poder establert». En un intent d'arengar l'electorat, Farage, que ha basat la seva carrera política en l'oposició a la UE, va assegurar que «el poder establert està molt, molt espantat amb aquesta votació», i farà «tot el que pugui per guanyar». «Podem millorar. Demà (avui) podem votar pel canvi real. Podem votar per recuperar el nostre país, podem votar per recuperar les nostres fronteres», va afirmar.

Farage, el partit del qual només té un diputat a la Cambra dels Comuns però és majoritari, entre els britànics, al Parlament Europeu, va recordar que, si la sortida de la UE perd el plebiscit difícilment es podrà comptar amb una segona oportunitat .

També va argumentar que, si guanya la permanència, «Dinamarca i Holanda votaran per deixar la UE abans que el Regne Unit», i va avisar que el Parlament Europeu destruirà l'acord de reforma al qual va arribar el primer ministre, David Cameron, abans de convocar la consulta.

Farage, el futur polític del qual serà qüestionat si perd el bàndol del Brexit, va demanar als seus seguidors que votin avui «amb el cor i l'ànima», perquè la jornada es converteixi en «el Dia de la Independència» del Regne Unit. Va lamentar que els britànics no tinguin ja el seu propi passaport, ja que «és un passaport de la UE disponible per a 508 milions».