La comissió d'investigació de l'accident del metro de València assenyala Camps

25.06.2016 | 00:00

La comissió d'investigació de Les Corts sobre l'accident de metro de València va concloure que la Línia 1 de Metrovalència no era segura i assenyala com a responsables polítics del sinistre l'expresident de la Generalitat Francesc Camps i l'exconseller Juan Cotino, entre d'altres. Això estableix el document de 296 pàgines sobre el sinistre que va causar la mort de 43 persones, que van presentar els grups parlamentaris del PSPV, Compromís, Ciutadans i Podem, mentre que el PP va anunciar que presentarà un vot particular i que veu «una barbaritat» demanar responsabilitats polítiques ara.
Allgunes altres de les 44 conclusions assolides apunten una gestió política «negligent, interessadament precipitada i opaca» de l'accident del 3 de juliol de 2006, i una manipulació informativa per part de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) que va oferir «informació esbiaixada» i es va sotmetre als interessos del PP.
El document assenyala com a responsables polítics, a més de Camps i Cotino, l'exvicepresident Víctor Campos, l'exdirector general de Transports Vicente Dómine i l'exportaveu del PP a Les Corts Serafín Castellano.
En l'àmbit de l'empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s'apunta diversos exdirectius, entre ells l'exgerent Marisa Gracia, mentre que a RTVV responsabilitzen el llavors director general, Pedro García, i el director d'Informatius de Canal 9 a el moment del sinistre, Lluís Motes.
«Les causes de l'accident van ser múltiples», van assenyalar els esmentats grups, però totes van tenir el seu origen «en la manca d'inversió i la mala gestió de FGV, especialment en matèria de seguretat en la circulació», i no solament en «el factor humà», tal com va decidir el Govern del PP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema