L'aspirant a la candidatura demòcrata a la presidència dels EUA Bernie Sanders va assegurar que en les eleccions del 8 de novembre votarà per Hillary Clinton, la seva rival a les primàries i virtual nominada del partit. En una entrevista amb MSNBC, Sanders va contestar afirmativament quan se li va preguntar si votarà per Clinton, amb qui ha mantingut una llarga lluita en les primàries, que finalment va perdre matemàticament a inicis de juny, en l'última fase de votacions.

Sanders va assegurar que el seu principal objectiu ara és que una persona com Donald Trump, el virtual candidat republicà, no arribi a la Casa Blanca. «Trump seria un desastre per a aquest país si és elegit president. No necessitem algú la pedra angular del qual és la intolerància i que insulta mexicans, llatins o musulmans», va explicar Sanders.

En una entrevista posterior amb CNN, el senador demòcrata va matisar les seves anteriors declaracions i va dir que «amb tota probabilitat» votarà per Clinton, i va apuntar que seguirà pressionant perquè els demòcrates treballin per mesures que beneficiïn els treballadors.

«Això no és un partit de bàsquet en què un guanya i l'altre perd. Seguirem lluitant per una transformació de la política nord-americana», va afegir Sanders, en les primeres declaracions en què concedeix amb claredat que Clinton serà la candidata demòcrata.

Dimecres, el veterà senador per Vermont, de 74 anys, ja havia admès que «no semblava» que ell hagués de ser el nominat del Partit Demòcrata, encara que segueix decidit a no renunciar a la seva campanya com a mínim fins a la celebració de la convenció nacional demòcrata que tindrà lloc al juliol a Filadèlfia.