La ultradreta d'Europa es veu reforçada pel resultat del Brexit

25.06.2016 | 01:04
La ultradreta d'Europa es veu reforçada pel resultat del Brexit

La sortida del Regne Unit de la Unió Europea ha encoratjat i animat a alguns populistes i euroescèptics en altres capitals comunitàries com Holanda, França o Itàlia, que van aprofitar la victòria del Brexit per demanar consultes similars.
El líder holandès del partit d'extrema dreta i antimusulmà PVV, Geert Wilders, va ser el primer dels populistes que va demanar un referèndum «al més aviat possible» sobre la permanència d'Holanda en la UE, que ja té el seu propi nom «Nexit». Holanda ja va causar un sisme en el sí de la UE quan van rebutjar ratificar la Constitució europa l'any 2005 després del «no» que es va registrar a França.
La presidenta de l'ultradretà francès Front Nacional (FN), Marine Le Pen, que pot sorprendre en la primera volta de les eleccions gal·les, va considerar que el «sí» dels britànics al Brexit li dóna «una legitimitat suplementària per portar aquest debat a França» i exigir un referèndum sobre la seva relació amb la Unió.
La formació populista de dretes Alternativa per a Alemanya (AfD) va qualificar el resultat del referèndum britànic d'advertiment per a Brussel·les i va cridar la UE a abandonar el seu curs si no vol que més països optin també per sortir. L'europarlamentari i membre de la ultradretana Lliga Nord, Matteo Salvini, va demanar que Itàlia segueixi aquest camí: «Gràcies Regne Unit, ara ens toca a nosaltres».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema