El Tribunal Suprem ha anul·lat la pena de 10 anys de presó imposada per l'Audiència de Còrdova a un professor de música per un delicte d'abusos sexuals a dues alumnes, en considerar que aquests no van existir sinó que van ser «tocaments per sobre de la roba» i, per tant, dues faltes de vexació injusta. En lloc de la condemna de presó, la sentència estableix una pena de multa de 2.500 euros, a més d'una indemnització de 6.000 euros a cadascuna de les alumnes de 10 anys, amb responsabilitat civil subsidiària de la Junta d'Andalusia.

«Ens trobem amb uns frecs o tocaments per sobre de la roba per l'esquena, glutis i òrgan sexual de les menors, efectuats de forma episòdica, sense que pugui precisar-se la reiteració dels mateixos i sense que existeixi prova que eren gairebé tots els dies de classe», argumenta el magistrat ponent de la sentència.

Per aquesta raó, el Suprem, en contra del criteri de l'Audiència de Còrdova, considera que, sent reprotxables penalment, els fets «no tenen la consistència i gravetat que vertebren el delicte d'abús sexual» i, per tant, han de considerar-los com dues vexacions injustes, tal com queda provat en la primera sentència.

En aquest sentit, la sala entén que aquesta qualificació és «molt més respectuosa amb el principi de proporcionalitat de la pena» davant de la desproporció imposada per l'Audiència de Còrdova, dues penes de cinc anys de presó cada un.

A més, la sentència rebutja l'al·legació del professor que es va vulnerar la seva presumpció d'innocència, per falta de credibilitat de la declaració de les dues menors, que van ser la prova de càrrec de les condemnes.