El número dos de Podem, Íñigo Errejón, va contradir ahir Pablo Iglesias i va considerar que l'aliança electoral amb Esquerra Unida «no ha funcionat». A la vista dels resultats del 26-J, en què la coalició Units Podem va perdre més d'un milió de vots, Errejón va considerar que «2 + 2 no han sumat 4», sinó que «han sumat menys».

Malgrat aquesta autocrítica, Errejón va admetre que l'aliança amb IU va ser una decisió «col·lectiva» de la direcció de Podem, de la qual ell forma part. Això sí, va assegurar que en el futur hauran d'evaluar-ne els resultats «amb més deteniment».

Segons Errejón, l'aliança amb el partit d'Alberto Garzón potser no ha tingut en compte aquells ciutadans que no volien «etiquetes del passat» -en referència al comunisme del PCE- i va advertir que intentar ampliar l'espai i consturir una majoria nova sobre l'eix esquerra-dreta «és sempre més difícil».

Tot i això, va rebutjar el debat entre «pablistes i errejonistes» o començar amb una muntanya de retrets de l'estil «ja t'ho vaig dir». En aquest sentit, va defensar Pablo Iglesias, tot dient que és «un actiu». El que sí creu, tanmateix, és que el partit ha d'analitzar què ha passat i on han fallat perquè milers dels ciutadans que els van votar al desembre no hagin repetit.