Podem va remetre als seus cercles i consells ciutadans municipals un document per sondejar sobre els diferents factors que han influït en els resultats electorals del 26 de juny, entre ells l'aliança amb Esquerra Unida.

Amb aquest document, redactat pel secretari d'Organització, Pablo Echenique, Podem pretén que els diferents territoris ajudin en l'anàlisi postelectoral per poder tenir una visió concreta per comunitats.

La idea és tenir un diagnòstic clar per exposar en el Consell Ciutadà del proper 9 de juliol què s'ha pogut fer malament per haver obtingut al voltant d'1 milió de vots menys que al desembre.

Echenique reconeix en el document que el resultat electoral ha sorprès molta gent i ha deixat tothom amb «un mal sabor de boca», i explica que ara s'obre un període d'anàlisi i reflexió per identificar les causes de la pèrdua de vots.

Assegura que no es tracta de buscar culpables, sinó de fer una anàlisi col·lectiva de la campanya i dels resultats del 26-J.

Per a això, suggereix als cercles que tinguin en compte l'anàlisi de l'ocorregut al propi territori, que donin prioritat a les vivències personals sobre les opinions escoltades o llegides, així com als fets i els números sobre les especulacions i les conjectures basades en intuïcions.