El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar ahir que els membres del partit es troben «encara més cohesionats» després dels resultats electorals obtinguts en el 26-J i va assegurar que estar a l'oposició els permetrà «poder governar» en la següent legislatura. Iglesias va mantenir al costat del secretari d'Organització, Pablo Echenique, una reunió amb els mandataris autonòmics de Podem per analitzar els resultats dels comicis i fer una avaluació de les línies del partit a nivell territorial, com a avantsala a la reunió del Consell Ciutadà Estatal del proper 9 de juliol.

El líder de la formació va argumentar que hi ha «una coincidència i un notable acord» en l'anàlisi de resultats per part de l'Executiva i va insistir que hi ha «molta voluntat» de seguir treballant junts. Segons la seva opinió, Podem és el «partit del futur» perquè el PSOE ha obtingut el «pitjor resultat» de la seva història i Ciutadans «ha punxat com a partit rellevant».

Iglesias va insistir que la pèrdua d'un milió de vots en aquestes eleccions no s'ha degut «ni a la confluència ni al perfil de la campanya», sinó que l'ha atribuït a la «campanya de la por» originada pels altres partits. Molts ciutadans que van donar suport a Podem al desembre no van votar el 26-J a la força habitada, tercera força en els comicis, perquè «amb l'excepció de Catalunya, Euskadi i Navarra» molts es van quedar «a casa», el que obliga a fer anàlisis en la diversitat territorial d'Espanya.

En relació amb els pactes, Iglesias ha insistit que «no tenen res a parlar» amb el PP, però manté la mà estesa a un govern entre partits progressistes.