Familiars i víctimes de l'accident ocorregut fa deu anys al metro de València, en el qual van morir 43 persones i unes altres 47 van resultar ferides, van recordar ahir el desè aniversari del sinistre amb la "tranquil·litat" de saber que "sí que hi ha 13 responsables". Els actes per commemorar aquest fatídic dia van començar de bon matí amb el canvi de nom de l'estació, que va recuperar la seva denominació "Jesús" deu anys després del pitjor accident de la història d'Espanya. El president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador, l'alcalde en funcions de València, Joan Calabuig, i la presidenta de l'Associació Víctimes del Metro del 3 de Juliol, van assistir-hi.

Posteriorment, es van dirigir al jardí situat damunt el revolt on es va produir l'accident per guardar cinc minuts de silenci i van llançar a l'aire globus de color negre i groc en record de les víctimes. També es van dipositar flors, algunes d'elles amb fotografies dels morts, i al voltant de la tanca que envolta el jardí s'hi van col·locar cartells de color negre i groc amb frases referents als difunts.

Una muixeranga, conjunt de danses i castells, es va aixecar al costat dels centenars de persones que van acompanyar els familiars i amics dels morts i ferits en l'accident de metro. Els actes van cloure al vespre amb la inauguració d'un monument a l'Estació Torrent Avinguda, ja que moltes de les víctimes eren naturals d'aquest municipi valencià.