L'exmossèn de la localitat mallorquina de Can Picafort Pere B.R., de 64 anys, va admetre ahir davant el tribunal haver abusat sexualment i violat de manera continuada una escolaneta de la seva parròquia des que la nena tenia 10 anys i es va conformar amb una petició de condemna de 6 anys de presó. En el judici celebrat a l'Audiència de Palma, les acusacions (fiscalia i l'advocat de la víctima) i la defensa de l'exmossèn van arribar a un acord de conformitat pel qual l'acusat va confessar totes les acusacions i va admetre la petició de condemna de 6 anys, així com 5 de prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la víctima ni comunicar-se amb ella.

Atesa la situació de reconeixement dels fets, la Fiscalia i l'acusació particular van qualificar finalment el que va passar com un delicte continuat d'agressió sexual amb penetració bucal i accés carnal a menor de 12 anys i van apreciar els atenuants de confessió i reparació del dany.

Des de principis de 1997 fins a l'estiu del 98, en l'ambient distès en el qual els nens de la parròquia jugaven al tennis, anaven a la piscina del veí i a vegades dormien la migdiada en una de les habitacions, el rector aprofitava l'absència d'adults i portava la menor, que anava catequesi i després va exercir com a escolaneta, a la seva pròpia habitació per estar tot sol amb ella. A preguntes del fiscal l'exmossèn va afirmar que "s'asseia la nena, que llavors tenia 10 anys, a les cames i li tocava el pit per sobre de la roba". Quan la portava en cotxe a casa seva, la va obligar a practicar-li sexe oral fins a 20 vegades. Va dir estar "totalment penedit" i va afegir "li desitjo el millor a aquesta senyora i la seva família, li desitjo el millor, mai he tingut ràbia de cap tipus, els desitjo d'ara i per sempre el millor".