Un vídeo de l'Estat Islàmic (EI) divulgat ahir per internet amenaça amb la guerra a les autoritats de Nusantara, un terme que a Malàisia inclou a aquest país més Filipines, Brunei, Indonèsia, Papua Nova Guinea i Timor Oriental, mentre que per als indonesis només abasta la seva nació.

«Hem deixat de ser ciutadans vostres. Ens hem alliberat de vosaltres. Anem contra vosaltres amb una força militar que no podreu aturar, amb el permís i l'assistència d'Al·là», anuncia un combatent en el vídeo en una barreja de malai i àrab, segons va informar el diari malaisi The Star. «Aquesta és la promesa que Al·là us fa», afegeix el gihadista, que apareix envoltat d'altres homes i menors armats.

La gravació també mostra la crema de passaports i documents i l'adoctrinament de nens a través d'imatges d'una classe de religió i una altra d'entrenament militar, amb un jove apuntant amb un rifle d'assalt AK-47.

En un altre vídeo també difós ahir pel grup terrorista, es mostra la destrucció d'estàtues i mòmies a la ciutat monumental siriana de Palmira, abans que l'Exèrcit sirià en recuperés el control al març passat, en una ofensiva.