L'esquarterador de Girona, culpable de matar una turista danesa a Madrid

El Jurat Popular així ho ha determinat amb el seu veredicte emès per unanimitat

06.07.2016 | 12:08

El Jurat Popular del judici contra el ciutadà belga Dave Verbist, acusat de matar una turista danesa a Madrid al juny de 2014, ha emès per unanimitat un veredicte de culpabilitat pels delictes d'assassinat i incendi.

Verbist va quedar també a presó provisional l'any passat després que el jutge el considerés culpable de la mort i esquarterament de la gironina Montse Méndez Muciente.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, el jutge de la Secció Quarta de l'Audiència Provincial d'emetre la seva sentència en pròxims dies, després de conèixer el veredicte del Jurat Popular.

Durant el judici, Dave V., de 35 anys, va reconèixer haver assassinat la dona i haver cremat l'apartament turístic on s'allotjava la jove, al carrer Barcelona de la capital, i ha dit no saber per què ho havia fet, perquè aquest dia havia ingerit grans quantitats de cocaïna i d'alcohol.

Segons l'escrit de conclusions provisionals del Ministeri Públic -que va sol·licitar 16 anys de presó per un delicte d'assassinat i 12 per un delicte de incendi-, l'acusat es va traslladar el dia dels fets a l'apartament turístic on s'allotjava la jove, del qual tenia una còpia de les claus perquè treballava per a l'empresa encarregada de la gestió del lloguer.

 No obstant això, l'acusat va relatar en el judici que no treballava per a aquesta empresa, sinó que era autònom i sol "ajudava" de tant en tant, i va assegurar que no recordava com va entrar aquella nit a l'apartament.

El que sí que va dir recordar és com agafar un cable i, sense saber per què, després d'un forcejament al dormitori de la jove, la va estrangular fins matar-la.

Per contra, el fiscal va assegurar en el seu escrit que no va existir cap forcejament, sinó que la víctima va estar en tot moment adormida i aquest es va aprofitar d'aquesta circumstància per "evitar qualsevol oposició" i li va pegar "a la cara i al crani".

El processat també va reconèixer que recordava com després es va traslladar a la cuina de l'apartament i va agafar una ampolla d'oli amb la qual va ruixar el cadàver per després calar-li foc amb unes llumins.

"No tinc ni idea de per què ho vaig fer, no sé per què vaig agafar l'oli, els llumins, no sé per què vaig entrar en aquesta casa, no ho sé", va afirmar l'acusat. "Sento ràbia", ha afegit.

A més, el processat va explicar a la sala que un any abans dels fets, quan vivia a Girona, va passar una nit amb una noia i al matí següent se la va trobar morta.

"No sabia que fer i vaig parlar amb un amic i vam decidir amagar el cos", va explicar. "Des d'aleshores per oblidar el que ha passat consumia moltíssimes drogues i alcohol", ha afegit.

Es referia al cas d'una veïna d'aquesta ciutat catalana a qui l'acusat va confessar haver també asfixiat i esquarterat en vuit trossos que va dipositar en bosses d'escombraries.

Aquest cas es troba encara en fase d'instrucció i va ser el mateix processat el que va admetre aquest altre crim en la seva declaració judicial a Madrid.

L'acusat va ser detingut el 19 de juny de 2014 i es troba des de llavors en presó provisional. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema