L'atleta sud-africà Oscar Pistorius ha estat condemnat aquest dimecres a sis anys de presó per l'assassinat de la seva parella Reeva Steenkamp el 2013, una pena lleugerament superior a la que va rebre en primera instància però per sota del que s'havia estudiat en aquests últims mesos.

Pistorius, de 29 anys, va disparar en quatre ocasions contra Steenkamp al febrer de 2013, segons la seva defensa després de confondre-la amb un intrús. El tiroteig va tenir lloc amb una porta de bany pel mig, el que suposadament li impedia veure qui estava a l'altre costat.

L'atleta va ser condemnat inicialment a cinc anys de presó per homicidi i va poder passar a arrest domiciliari a l'octubre de 2015, però al desembre el Tribunal Suprem va revisar el cas i va elevar el delicte comès al rang d'assassinat, el que implicava una pena d'almenys 15 anys de presó.

No obstant això, el jutge ha decidit no aplicar el rang d'anys contemplat per aquest tipus de delicte i, després d'argumentar que una llarga estada a la presó "no serviria per fer justícia en aquest cas", ha dictat aquest dimecres una pena de sis anys de presó. L'atleta tornarà a presó immediatament.