El jove de 19 anys a qui el seu pare tenia suposadament segrestat al seu domicili de Rivas-Vaciamadrid (Madrid) tenia unes claus per abandonar l'habitatge si passava alguna cosa i va oferir davant els investigadors un testimoni contradictori.

El jove suposadament segrestat pel seu pare tenia claus de la casa SUCCESSOS SEGREST

Fonts jurídiques han explicat a Efe que aquests fets i altres indagacions dutes a terme durant la investigació han fet que no quedessin totalment aclarides les circumstàncies en què vivia el jove i per tant una possible detenció il·legal per part del pare.

Per això la titular del Jutjat d'Instrucció 3 d'Arganda del Rei va decretar ahir la llibertat de l'arrestat, encara que imputat per aquest presumpte delicte i amb la mesura cautelar d'acudir dues vegades al mes al jutjat.

Les fonts han precisat que la víctima va oferir un testimoni contradictori durant la seva declaració, concretant que el seu pare tancava la porta quan s'anava però deixava dins una clau per si passava alguna cosa.

A més el jove va anar a viure una temporada amb la seva mare i les seves germanes a una casa d'acollida però va decidir, voluntàriament, tornar a la casa del seu pare.

El progenitor compta amb dues denúncies prèvies, la primera interposada per la seva dona per maltractaments i per la qual va ser absolt pel Jutjat penal 4 d'Alcalá d'Henares el juny de 2013, després que la dona no volgués declarar contra ell.

La segona la va interposar també la seva dona en 2014 per un delicte de maltractaments i dues de coaccions, i actualment s'està pendent de la data del judici.

Les fonts han incidit que en cap dels dos casos es van denunciar segrestos i que l'arrestat ahir encara no ha estat condemnat per cap dels delictes denunciats.

El detingut manté una relació molt difícil tant amb el seu fill com amb la seva dona i les seves filles.

La detenció es va produir ahir després que el jove alertés de la seva situació en un correu electrònic dirigit atencionfamiliaymujer@policia.es en el qual explicava que el seu pare li tenia retingut i maltractat, i aportava el contacte de la seva germana, que va confirmar els fets.

Els agents li van trobar en estat de desnutrició, deshidratació i desorientació, després de presumptament patir durant el seu captiveri maltractament físic i psicològic, van informar ahir la Guàrdia Civil i la Policia.