El ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, va afirmar ahir que multar Espanya per incomplir l'objectiu de dèficit «no té cap sentit», perquè aquest país ha fet «el que no ha fet ningú» i ho va reduir a la meitat en una legislatura de recessió econòmica.

«El que ha passat en la legislatura passada és que Espanya ha reduït el seu dèficit públic a la meitat amb anys de recessió econòmica, el que no ha fet ningú, excepte els països intervinguts», va afirmar el ministre, que es va mostrar convençut que finalment no hi haurà cap tipus de sanció.

El ministre va defensar en unes declaracions als periodistes prèvies a la clausura d'un curs a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo que Espanya és «lleial» amb els compromisos de la Unió Europea i amb els objectius de reducció del dèficit públic. Segons el ministre, la sanció amb la qual la Comissió Europea amenaça Espanya i Portugal «no té sentit» en un país que està creixent i creant ocupació i que necessita fer-ho «més que cap altre país europeu».

Espanya, va afegir, és un «exponent» i «referent» no només de compromís amb les normes comunitàries, sinó també per les «correctes» polítiques que està aplicant per créixer i crear ocupació, que és per al que està integrada a Europa, per aspirar a que tots espanyols tinguin la mateixa oportunitat de trobar un lloc de treball i no per tenir taxes d'atur superiors al 20 per cent. «Això és el que anem a explicar i estem convençuts que no hi haurà sanció», va sentenciar. En una reunió posterior, el ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, va reafirmar el mateix pensament,