Nou govern? Ni fred ni calor

Menys d'un 5% dels espanyols es declaren preocupats per la formació del nou executiu espanyol, segons el?CIS

07.07.2016 | 06:30
Gabriel Rufián i Joan Tardà van reunir-se ahir amb el president Mariano Rajoy per dir-li que no pensen investir-lo president.

En el país, Espanya, on un de cada quatre ciutadans es consideren feliços; set de cada deu es defineixen com a extrovertits i sociables; un de cada quatre menja fora de casa divereses vegades al mes; el 70% es declaren catòlics; prop del 60% no va mai a missa i quatre de cada deu no ha llegit un llibre al llarg de l'últim any, la formació (o no) del nou govern preocupa ben poc: menys d'un 5% d'espanyols veuen la tan anhelada estabilitat política com una preocupació. O dit d'una altra manera: al 95% restant no els provoca ni fred ni calor. Tot això segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), l'agència demoscòpica oficial, que ahir publicava el baròmetre de juny.
Que PP i PSOE es posin d'acord per fer investir un president, així com les opinions, declaracions i contradeclaracions de la resta de partits, són qüestions que figuren al capdavall de la llista de maldecaps. Amoïna moltíssim més l'elevada proporció d'atur (el 76,4% dels enquestats així ho expressen); la corrupció i el frau (44,9%); els problemes de caire econòmic (25,1%) i «els polítics i els partits» (21,1%). I, a continuació, els problemes socials (11,6%); la sanitat (10%) i l'educació (9,7%). Les enquestes es van fer de l'1 a l'11 de juny passats, quan encara no s'havien celebrat les darreres eleccions generals, precisa el CIS. Llavors, vuit de cada deu espanyols opinava que la situació política era «dolenta» o «molt dolenta» i només el 19,9% expressava confiança que la cosa anés a millor. Preguntats per si el model territorial necessita un canvi, prop del 40% dels enquestats es declaraven partidaris que l'Espanya autonòmica es mantingui com està i només el 9% acceptaria la independència d'algun territori (llegeixi's Catalunya). Això sí, la meitat dels espanyols s'han sentit «bé i contents sovint» les últimes setmanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema