La policia manté acordonat un ampli sector del centre de Dallas després de la mort de 5 policies per trets de franctiradors, tot i que ha descartat l'existència d'explosius després de registrar de la zona.

El canal de televisió local NBCDFW, citant una font de la investigació sense identificar, ha informat que la policia ha descartat l'existència de bombes a la zona després d'haver dut a terme una cerca per tot el sector. Aquest mateix mitjà havia informat anteriorment de la troballa de dos paquets sospitosos, per la qual cosa al lloc hi havien estat enviats diversos equips especialitzats de desactivació d'explosius.

L'alerta havia sorgit a causa de l'amenaça d'un dels sospitosos de la matança dels policies, que ha resultat mort després de protagonitzar un enfrontament amb els agents durant més d'una hora després d'atrinxerar-se armat en un aparcament. El sospitós, que va estar disparant en tot moment contra els policies que intentaven convèncer-lo que es rendís, havia assegurat que havia col·locat bombes a l'edifici i per tot el centre de la ciutat, la qual cosa va provocar la posterior cerca de paquets sospitosos.

Encara que en un primer moment s'havia informat que el sospitós havia mort per trets de la Policia, aquest extrem ha sigut posat en dubte i de moment es desconeix si les ferides mortals les van causar els agents o van ser autoinfligides.

A més dels 5 policies morts, en els atacs van resultar ferits 6 agents i un civil, sense que hagi transcendit la gravetat de les seves lesions.

Al marge del mort, la Policia manté en custòdia tres persones, incloent a una dona que va ser detinguda en el mateix aparcament i a altres dos individus que van fugir del lloc dels atacs en un vehicle.

L'atac s'ha produït durant una manifestació de protesta, igual que ocorria en altres grans ciutats del país com Nova York, Los Angeles o Atlanta, pels últims incidents de violència policial amb tints racials registrats a EUA. La marxa en concret protestava per les morts de Alton Sterling, un home negre al que dos policies blancs van disparar dimarts quan el tenien sotmès al terra a Baton Rouge (Louisiana) i del jove Philando Castile, que va perdre la vida el dimecres a Falcon Heights (St. Paul, Minesota) en un altre incident després d'haver estat parat en el seu vehicle per una infracció de trànsit.

Les autoritats no han divulgat el motiu o la identitat dels atacants, responsables d'aquesta matança de policies, la pitjor registrada a Estats Units des dels atemptats terroristes de l'11 de setembre de 2001.