El president dels Estats Units d'Amèrica, Barack Obama, va condemnar ahir la «tremenda tragèdia» de Dallas i va prometre que «es farà justícia». «Encara no coneixem tots els detalls. El que sí sabem és que aquest ha estat un atac despietat, calculat i menyspreable contra agents de seguretat», va dir Obama en una declaració a la premsa des de Varsòvia on va assistir a la cimera de l'OTAN.

«Crec que parlo en nom de tots els nord-americans quan dic que estem horroritzats per aquests successos, i estem units amb el poble i el departament de Policia de Dallas», va afegir.

El mandatari va recordar que hi ha «diversos sospitosos» de la matança i que espera saber aviat més coses «sobre les seves recargolades motivacions». «Hem de deixar clar que no hi ha justificació possible per a aquest tipus d'atacs o per qualsevol violència contra els agents de seguretat. Qualsevol implicat en aquests assassinats n'acabarà pagant les conseqüències. Es farà justícia», va subratllar Obama.

Va destacar, a més, que «quan la gent va armada amb armes poderoses, per desgràcia, aquest tipus d'atacs es tornen més mortífers i més tràgics». «En els propers dies, també haurem de considerar aquesta realitat», va afegir els president dels EUA que al llarg de la seva Presidència ha pressionat per a un major control d'armes, especialment dels rifles d'assalt als quals tenen accés els nord-americans.

El president va dir que havia trucat per telèfon a l'alcalde de Dallas, Mike Rawlings, i li havia ofert «qualsevol assistència que pugui necessitar» del Govern federal davant aquesta tragèdia».