El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Pamplona ha decretat l'ingrés a la presó per delictes d'agressió sexual per als cinc detinguts dijous passat a Pamplona per violar una jove.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN), així ho ha decidit el jutge de guàrdia després de prendre declaració als detinguts per la seva implicació en l'agressió sexual denunciada per una jove.

El cas va ocórrer en la matinada de dijous a plens sanfermines, quan una jove va ser introduïda en un portal de l'Eixample pamplonès per cinc homes, els qui van abusar d'ella.

Hores després, després de la denúncia de la víctima i gràcies a les dades aportades per ella, agents de la Policia foral van localitzar a la plaça de toros de Pamplona, ??en la solta de vaquetes posterior a la tancada, a quatre homes que coincidien amb la descripció i el seguiment policial va portar a detectar a un cinquè.

Els cinc van ser detinguts el mateix dia en una actuació coordinada i duta a terme per la Policia foral i la Policia Municipal, encarregada de la investigació.

La Guàrdia Civil "aplicarà el règim disciplinari intern" a un dels detinguts que ha ingressat avui a la presó per la seva presumpta implicació en una violació a Pamplona, ??un agent del cos actualment destinat a Andalusia.

Així ho han confirmat a Efe fonts de la Benemèrita, que han advertit que "si amb la instrucció del sumari es confirmen els indicis de la seva participació, al marge de les responsabilitats penals, la Guàrdia Civil aplicarà el règim disciplinari intern, que possiblement implicarà la seva expulsió del cos ".

Es tracta d'un dels cinc detinguts per la seva presumpta implicació en la violació soferta a la matinada de dijous passat per una jove a mans de cinc homes, els qui van introduir a la noia en un portal en ple Eixample pamplonès durant la primera nit dels Sanfermines .