El rector de Momán, al municipi de Lugo de Xermade, Luís Ángel González Patiño, ha tornat a demanar aquest dilluns l'excomunió per al president del Govern en funcions, Mariano Rajoy.

No és la primera vegada que González Patiño fa aquest pas. De fet, fins i tot ha recordat que des del Bisbat li van demanar, quan ho va fer amb anterioritat, que "no" donés noms.

"Jo vaig contestar: sembla mentida que no coneguis el catecisme de l'Església Catòlica. Qualsevol que faci mal a les persones, sigui directa o indirectament, aquell que va contra la vida no mereix estar dins de l'Església Catòlica", ha remarcat.

"Aquells que han d'exercir la funció pública pel bé comú han d'utilitzar tots els instruments que tenen al seu abast perquè no es cometi cap violació dels drets humans i tenim escàndols tots els dies", ha esgrimit.

Patiño es recolza en demanar l'excomunió per a Rajoy en què, "com a catòlic, apostòlic i romà, no es comprèn que s´anés disculpant per Blesa, Rodrigo Rato o Bárcenas".

En el blanc de les seves crítiques també ha situat al president gallec, Alberto Núñez Feijóo, pels suposats retards en l'administració de medicaments a afectats d'hepatitis C.

"Vaig demanar l'excomunió de Rajoy perquè exerceix una funció pública, és el president i no està actuant amb totes les armes al seu abast. No em cauen els anells per demanar-la", ha remarcat.