Un accident de tren les circumstàncies encara es desconeixen ha causat avui almenys una vintena de víctimes mortals i diverses desenes de ferits, segons mitjans locals, que indiquen que el succés ha passat a la regió de Pulla (sud ).

Diverses unitats d'emergència del cos de bombers i ambulàncies són a la zona, un lloc situat entre les localitats d'Andria i Corato, per socórrer les víctimes del que pel que sembla ha consistit en un xoc frontal entre dos combois.

L'accident ha passat en una línia de via única en una zona deshabitada i les imatges de les televisions locals mostren ambulàncies i mitjans de rescat situats enmig d'un oliverar a través del qual discorrien els trens.

El xoc ha tingut lloc cap a les 11.30 hores locals (09.30 GMT) i la companyia estatal Ferrovie dello Stato ha comunicat en un tuit que ha afectat a trens gestionats per Ferrotramviaria, una companyia privada que gestiona aquesta línia.

L'alcalde de Corato, Massimo Mazzilli, ha dit també a través de les xarxes socials que l'accident "ha estat un desastre, com si hagués caigut un avió" en comentar les imatges que distribueixen els mitjans locals, on s'aprecien diversos vagons destrossats.

El primer ministre, Matteo Renzi, que està avui a Milà (nord), ha qualificat l'accident de succés "dramàtic" i ha dit que el ministre d'Infraestructures, Graziano Delrio, i el cap de la Protecció Civil, Fabrizio Curcio, s'han desplaçat a la zona per coordinar les tasques de rescat.