El líder de Ciutadans, Albert Rivera, demanarà avui al president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, a la reunió que tots dos mantindran, que convoqui una «taula de negociació a tres» amb PP, PSOE i la formació taronja.

Així ho va avançar en roda de premsa la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, que va reiterar que el seu partit anirà a l'oposició si un hipotètic acord no inclou reformes, regeneració, canvis i «neteja». Arrimadas va explicar que Rivera anirà a la reunió amb la intenció de plantejar la necessitat de convocar una «taula de negociació a tres», no per parlar de «cadires» o «ministeris», sinó de reformes i d'«estabilitat», i va situar Ciutadans com «l'únic partit que pot» garantir «les dues coses que necessita Espanya: estabilitat i reformes».

La líder de Ciutadans a Catalunya va constatar que els «dos vells partits», PP i PSOE, han passat «trenta anys sense entendre», i en aquest sentit Arrimadas els demana acostar posicions per desbloquejar la situació actual pel «bé» d'Espanya i davant l'«oportunitat històrica»??d'emprendre reformes de manera «transversal».

Arrimadas va advertir que qualsevol eventual acord ha d'incloure les reformes i els canvis que al seu parer necessita Espanya i, en aquest sentit, va precisar que en cas contrari la seva formació anirà a l'oposició, que exercirà de manera «constructiva, seriosa i responsable».

Preguntada per un possible veto del seu partit a Rajoy, la dirigent de la formació taronja a Catalunya va recalcar que el seu partit «sempre ha demanat neteja i regeneració», condicions que «no cal entendre-les com un veto».

Respecte a la trobada «cordial» de diumenge entre Rivera i el president dels Estats Units, Barack Obama, Arrimadas va informar que el líder de Ciutadans li va explicar que el seu partit està treballant perquè hi hagi govern i reformes. efe barcelona